Seminaarit

Miina Sillanpään perintö -seminaarisarja

Miina Sillanpään Seura aloitti seminaarisarjan vuonna 2008. Sarjassa on käsitelty naisten näkymätöntä, heikosti palkattua ja huonosti arvostettua palvelutyötä, joka kuitenkin on yhteiskunnan toimivuuden kannalta välttämätöntä. Myöhemmissä seminaareissa on käsitelty vanhustenhoidon palvelutyön moninaisuutta ja vanhustyön asemaa markkinayhteiskunnassa sekä maahanmuuttajien asemaa suomalaisessa yhteiskunnassa. Viimeisin seminaari nosti esille järjestöjen merkitystä ja asemaa yhteiskunnassa.

Aiempien vuosien seminaariaineistot

Järjestöt – yhteiskunnan kivijalka vai katoava voimavara? -seminaari 28.9.2017

Seminaari nosti esille järjestöjen merkityksen hyvinvointiyhteiskunnan rakentumisessa ja pohti niiden roolia muuttuvassa yhteiskunnassa. Seminaarin avauspuheenvuoron piti ministeri Risikko ja puhujina oli vaikuttava edustus järjestö- ja yhteiskuntavaikuttajia. Lue seminaarikooste ja tutustu esitysmateriaaleihin.

Järjestöt yhteiskunnan kivijalka vai katoava voimavara (ohjelma)

Järjestöt -seminaarikooste 28092017

Risikko puhereferaatti 280917

Kumpula 280917

Kiukas 280917

Heinilä seminaari 280917

Michaela Moua (tulossa)

Karhinen puhe 28092017

Heikki Hiilamon puhe 280917

Vanhushyvinvointi Markkinayhteiskunnassa -seminaari pidettiin 1.10.14

Miina Sillanpään Seuran vuoden 2014 perinneseminaarin pääteemaksi halusimme nostaa vanhushyvinvoinnin markkinayhteiskunnassa. Halusimme kysyä ja saada myös vastauksia, ovatko vanhukset markkinoiden armoilla tai mitkä ovat onnellisen vanhuuden eväitä. Keskustelun virittäjinä oli monipuolinen poliittisten toimijoiden ja asiantuntijoiden joukko. Liitteenä löydät Ritva Juntusen kirjoittaman koosteen seminaarin annista.

Seminaariohjelma 2014 (pdf)

Miina Sillanpään Seuran seminaarikooste 2014 (pdf)

Seminaarin 1.10.14 esitykset

Pentti Arajärven esitys (ppt)

Kristiina Hautakankaan esitys (ppt)

Timo Saranpään esitys (ppt)

Tuula Haataisen esitys (ppt)

Kaisu Pitkälän esitys (ppt)

Vappu Taipaleen esitys (ppt)

Esa Fagerlundin esitys (ppt)

“Miten päästä Suomi-klubin jäseneksi?” -kysyttiin seuran seminaarissa 1.10.2013

“Miten päästä Suomi-klubin jäseneksi?” kysyttiin Miina Sillanpään Seuran vuotuisessa seminaarissa 1.10.2013. Aihetta lähestyttiin monipuolisesti, puhujina mm. ministeri Päivi Räsänen ja Anja Snellman.

Seminaariohjelma 2013 (pdf)

Seminaaripuheet:

Kirsti Rissanen (pdf)

Päivi Räsänen (pdf)

Marja Pentikäinen (pdf)

”Ikäkatastrofi vai silta tulevaan”

Vuoden 2010 seminaari järjestettiin Lepopirtillä 26.5. ja aiheena oli “Ikäkatastrofi vai silta tulevaan”, jossa haluttiin nostaa esiin vanhushoidon palvelutyön moninaisuutta ja sellaisia vanhustyötä rikastavia käytäntöjä, joita eri hoitoyksiköissä on kehitetty ja kehitteillä.

Osa Ikäkatastrofi vai silta tulevaan -seminaarin puheista:

Maria Guzenina-Richardson (pdf)

Elina Lehto-Häggroth (pdf)

Sari Laitinen (pdf)

Mari Patronen (pdf)

Jaana Pilvinen (pdf)

Naiset arjen taitajina

Miina Sillanpään seura aloitti vuosittain toistuvan seminaarisarjan vuonna 2008. Sarjan kolmen ensimmäisen seminaarin aiheena oli palvelutyö. Teemalla Naiset arjen taitajina halusimme nostaa esiin naisten näkymättömän työn, heikosti palkatun, huonosti arvostetun työn, joka kuitenkin on yhteiskunnan toimivuuden kannalta välttämätöntä. Tarkastelimme palvelutyötä kolmen alan ja ammattiryhmän kautta. Seminaarien aiheina olivat siivouspalvelu vuonna 2008, ruokapalvelu vuonna 2009 ja vanhustyö vuonna 2010. Toimittaja Leena Packalénin laatima kooste seminaareista on ohessa.

Seminaarikooste Naiset arjen taitajina (pdf)

Puheenvuoroja Miina Sillanpäästä

Outi Piiroinen-Backman piti vuoden 2014 Seuran vuosikokouksessa esitelmän Miina Sillanpään elämästä ja bibliografiasta.

Miina Sillanpään elämäntyö bibliografian kuvaamana (pdf)

Miina Sillanpään Säätiön säätiönjohtaja Eija Sorvari piti vuoden 2015 Seuran vuosikokouksessa esitelmän “Miina Sillanpään Säätiö 50 vuotta”.

Miina Sillanpään Säätiö 50 vuotta (pdf)

Mar 11, 2015 | Posted by | 0 comments