Ajankohtaista

Miina Sillanpään Seuran Eurovaalikahvit 4.6. klo 16-17

Miina Sillanpään Seura kutsuu Sinut ja toivottaa lämpimästi tervetulleeksi vaalikahville eurovaalien merkeissä tiistaina 4.6. klo 16-17. Mukana eurovaaliehdokkaat Maria Ohisalo (virh.), Mika Aaltola (kok) ja Sari Helin (sd).

Paikkana on Helsingin ensikoti, käyntiosoite Lemunkuja 3, Helsinki.

Ilmoittaudu tästä linkistä
(samaan aikaan talossa on avointen ovien päivän Miinan Sillanpään syntymäpäivän kunniaksi)

Miina Sillanpään Seuran 60-vuotisjuhlaseminaari
Miina Sillanpään Seuran 60-vuotisjuhlaseminaari pidettiin Eduskunnan Pikku Parlamentin auditoriossa noin 100 hengen vilkkaan ja aktiivisen keskustelun hengessä 29.9.2023. Miina Sillanpään Seuran puheenjohtaja, Helsingin ensikodin toimitusjohtaja Tuomas Kurttila juonsi ja avasi tilaisuuden todeten, että Miina ja hänen arvonsa yhdistävät meitä tässä ajassa ja hetkessä – juuri se on hänen perintönsä syvintä osaa. Tutustu uutiskoosteeseen, joka sisältää myös linkit pidettyihin puheenvuoroihin.

Tutustu uutiskoosteeseen (pdf)

Miina Sillanpää -tunnustuksen saa vuonna 2023 Yleisradion toimittaja Sean Ricks.
– Yhteiskunnallisten ilmiöiden jäsennys, ymmärrys ja monipuolinen käsittely ovat ratkaisevan tärkeitä voimannuttamaan kansalaiset ajattelemaan, vaikuttamaan ja puntaroimaan yhteiskunnan kehityssuuntia. Tässä tukena on vapaa tiedonvälitys, jonka syvällinen ymmärrys ja sanoituskyky ihmisen kohtaloista, kärsimyksestä ja ilosta luovat yhteiskunnallista todellisuutta sekä asioiden ja ihmisten yhteyttä. Tästä ammattitaidosta hienona esimerkkinä on toimittaja Sean Ricks, jonka ohjelmatuotanto on poikkeuksellisen ansiokasta, ajankohtaista ja ajattelua tukevaa.

Tutustu julkaistuun tiedotteeseen (pdf)

Uusi blogi: Näin sai Miina Sillanpää liputuspäivän

Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen liputuspäivää vietetään 1.10. ja päivä on ensimmäistä kertaa kalentereissa vakiintuneena liputuspäivänä. Samaan päivänä vietetään myös Järjestöjenpäivää. Miina Sillanpään Seuran entinen puheenjohtaja Kirsti Rissanen on koostanut kattavan katsauksen liputuspäiväprosessista matkalla vakituiseksi liputuspäiväksi. Blogi on julkaistu Miina Sillanpään Seuran blogialustalla. Linkki blogiin.

Miina Sillanpään katu

Helsingin Sörnäisten rantatien alkuosa muuttuu Miina Sillanpään kaduksi. Nimenmuutos koskee Sörnäisten rantatien Hakaniementorin puoleisessa päässä katua eli osoitenumeroita 1–7 ja 2–10, jotka muuttuvat Miina Sillanpään kaduksi (Miina Sillanpääs gata) maanantaina 14.11.2022. Valtuustoaloitteen alullepanija kadun nimeämiksi oli professori Pentti Arajärvi vuonna 2016. Lisätietoa asiasta Helsingin kaupungin nettisivuilta.

Miina Sillanpään Seuran kannanotto

Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen liputuspäivää vietetään jälleen 1.10.2022 sisäministeriön suosituksesta. Kalentereihin se merkitään vakiintuneena liputuspäivänä vuodesta 2023 lähtien. Samana päivänä vietetään myös Järjestöjen päivää, jonka viettoa edistää SOSTE ry. Miina Sillanpään Seuran hallitus on julkaisut kannanoton, jolla haluaa nostaa esille liputuspäivän ajankohtaisia teemoja, eli Miina Sillanpään arvoja ja elämäntyötä heikompiosaisten hyvinvoinnin edistämiseksi sekä kansalaisvaikuttamisen merkitystä hyvinvointiyhteiskunnassamme:

Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen päivänä 1.10.2022 Miina Sillanpään Seura haluaa kiinnittää huomiota vähävaraisten ihmisten elämäntilanteeseen. Elinkustannukset ovat poikkeuksellisen voimakkaassa nousussa. Välttämättömien elintarvikkeiden, energian ja palvelujen hintojen nousu kuormittaa erityisesti ihmisiä, joilla jo ennestään on vaikeuksia selviytyä. Tarvitaan kohdennettua tukea köyhille ja pienituloisille ihmisille ja perheille. Kansalaisjärjestöjen merkitys korostuu yhteiskunnan ja yhteisöjen vakauden ja kiinteyden tukijoina.

Lisätietoja: Miina Sillanpään Seuran puheenjohtaja Marita Ruohonen, p. 050 5677 526 tai varapuheenjohtaja Eija Sorvari Miina Sillanpään Säätiöstä, p. 040 5205 485.

Miina Sillanpään syntymäpäivää juhlistettiin 6.6.

Miina Sillanpään Säätiö järjesti perinteisen Miinan syntymäpäivän muistotilaisuuden Miina Sillanpään Soihtu-muistomerkillä Helsingin Tokoinrannassa. Koska syntymäpäivä 4.6.2022 osui lauantaille, vietettiin tilaisuutta poikkeuksellisesti maanantaina 6.6.2022. Patsastilaisuus jatkui puheiden ja kukituksen jälkeen aamiaistilaisuudella, jossa psykologi Pirkko Lahti puhui Turvallisuuden kokemukset -teemasta. Patsaalla juhlapuheen piti Miina Sillanpään Säätiön hallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen. Lue puhe linkin takaa.

Professori Maria Lähteenmäelle Miina Sillanpää -tunnustus

Miina Sillanpään Seura on myöntänyt tunnustuspalkinnon yhteiskunnallisesta tutkimuksesta ja vaikuttamisesta historioitsija, professori Maria Lähteenmäelle (kuvassa).

Maria Lähteenmäki on tutkinut uransa aikana laaja-alaisesti yhteiskunta- ja naishistoriaa sekä antanut äänen erilaisten ja eritaustaisten ihmisten historialle. Nykyisin Lähteenmäki toimii arktisten alueiden ja Suomen historian professorina Itä-Suomen yliopistossa ja Pohjoismaiden historian dosenttina Helsingin yliopistossa.

Lue tiedote tästä.

Uusi Miina Sillanpää -blogi

Miina Sillanpään Seuran uusimman blogin aiheena on ”Minä kumminkin käytän puheenvuoron”, ja kirjoittajana Miina Sillanpää Säätiön hallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja (sd), Merja Mäkisalo-Ropponen.

Voit lukea blogia tästä.

Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen liputuspäivä 1.10.2021

Sisäministeriö suosittelee liputusta jo kuudennen kerran 1.10. Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen päivänä. Liputuspäivä merkitään kalentereihin vakiintuneena liputuspäivänä vuodesta 2023 alkaen. Vietämme samana päivänä myös perinteistä Järjestöjen päivää. Lue lisää Miina Sillanpään Seuran 27.9.2021 julkaistusta tiedotteesta.

Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen liputuspäivä 1.10.2021, tiedote

Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen 1.10. liputuspäivä vakinaistetaan

Sisäministeriö ja Helsingin yliopiston almanakkatoimisto ovat tänään 19.3.2021 tiedottaneet, että suomalaiseen kalenteriin merkitään vuodesta 2023 alkaen vakiintuneena liputuspäivänä “Miina Sillanpään päivä, kansalaisvaikuttamisen päivä” 1.10. Samana päivänä vietetään myös Järjestöjen päivää. Lue Miina Sillanpään Seuran tiedote.

Miina Sillanpään Seuran ja Kuluttajaliiton verkkoseminaari pidettiin perjantaina 20.11.2020

Miina Sillanpää Seura järjesti vuoden 2020 perintöseminaarinsa yhdessä 30-vuotisjuhliaan viettävän Kuluttajaliiton kanssa 20.11.2020.  Lue lisää seminaarit -osiosta.

Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen liputuspäivä 1.10.2020

Sisäministeri Maria Ohisalo nosti aamulla lipun salkoon Miina Sillanpään perustaman Helsingin Ensikodin pihalla. Mukana olivat Helsingin Ensikodin toimitusjohtaja Tuomas Kurttila sekä liputuspäivähakemuksen allekirjoittaneiden tahojen edustajat: Valli ry:n toiminnanjohtaja ja Miina Sillanpään Seuran puheenjohtaja Virpi Dufva, Miina Sillanpään Säätiön toimitusjohtaja Eija Sorvari sekä Ensi- ja turvakotien liitto ry:n pääsihteeri Riitta Särkelä.

Pitämässään puheessa ministeri Ohisalo totesi:
“Arvostan näitä Sillanpään ja muiden ihmisoikeuksien toteutumisen ja tasa-arvon puolesta taistelleiden tekoja valtavasti. Nämä asenteet ja ajattelumaailma, että uudistuksia on tehtävä ja sitkeästi ajettava, ovat edelleen ajankohtaisia. Elämme monen erityisen kriisin keskellä.

Samalla meidän tulee tunnistaa myös lähellämme olevaa eriarvoisuutta ja pahoinvointia ja puuttua siihen rohkeasti, kuten Miina Sillanpää tekisi. Meidän on taattava jokaiselle riittävä toimeentulo, torjuttava köyhyyttä ja panostettava koulutusmahdollisuuksiin ja murrettava lasikattoja, jotta jokaisella, katsomatta varallisuuteen, sukupuoleen tai muihin henkilökohtaisiin ominaisuuksiin, olisi tässä maassa mahdollisuus toteuttaa itseään ja kasvaa turvallisessa ympäristössä.

Miina Sillanpään omien sanojen mukaan hänen toimensa pyrkivät seuraavaan päämäärään: “jokaisella ihmisellä on elämässään oikeus hyvinvointiin, inhimillisiin työoloihin ja ihmisyyden kunnioittamiseen.”

Nämä sanat meidän tulee pitää mielessämme ja tavoitteinamme aina niin päätöksiä tehdessämme kuin toisia kohdatessamme.”

Lue koko puhe tästä.


Miina Sillanpää -blogi

Miina Sillanpään Seuran uusimman blogin aiheena on Miina, nuoret ja kansalaisvaikuttaminen ja kirjoittajana Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto Valli ry:n suunnittelija Suvi Hiltunen.

Voit lukea blogia tästä.

Miina Sillanpää -blogi

Miina Sillanpään Seuran uusimman blogin aiheena on Korjaavaa, kehittävää ja ehkäisevää työtä, ja kirjoittajana Miina Sillanpään Seuran puheenjohtaja, Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto VALLI ry:n toiminnanjohtaja, Helsingin ensikotiyhdistys ry:n varapuheenjohtaja Virpi Dufva.

Voit lukea blogia tästä.

Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen liputuspäivä 1.10.2020

Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen liputuspäivää juhlitaan jo viidennen kerran 1.10.2020.  Sisäministeriö on antanut määräyksen valtion virastoille ja laitoksille liputtamisesta ja samalla suosittelee yleistä liputusta. Vietämme 1.10. jälleen myös Järjestöjen päivää.

Tule mukaan juhlistamaan liputuspäivää ja edistämään sen vakiinnuttamista. Lue Miina Sillanpään Seuran tiedote:
Tiedote Miina Sillanpään liputuspäivä 070420

Miina Sillanpää -blogi

Miina Sillanpään Seuran uusimman blogin aiheena on Järjestöpohjaisissa vanhuspalveluissa kansalaisvaikuttaminen on osa identiteettiä ja kirjoittajana Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto Valli ry:n suunnittelija Suvi Hiltunen.

Voit lukea blogia tästä.

Miina Sillanpää -tunnustus myönnetty kirjailija Kaari Utriolle

Tunnustus myönnetään yhteisölle tai henkilölle yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta Miina Sillanpään hengessä. Kaari Utrio on kirjailijaurallaan uudistanut historiallisen romaanin perinnettä nostamalla naisia päähenkilöiksi. Historiantutkijana ja tieteen popularisoijana hän on kirjoittanut monipuolisesti naisten ja lasten historiasta sekä romaaneissa että tietokirjoissa.

Lue tiedote tästä.

Miina Sillanpää -blogi

Miina Sillanpään Seuran uusimman blogin aiheena on Miina Sillanpään päivänä kiitän tasa-arvon esitaistelijoita ja kirjoittajana SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry:n viestintäpäällikkö Milla Halme.

Miina Sillanpään päivänä kiitän tasa-arvon esitaistelijoita

Miina Sillanpään ja Minna Canthin opit ihmisyyteen ja tasa-arvoon

Aika: 1.10. 2019 klo 17.30 – 19.00
Paikka: Keskustakirjasto Oodi, Maijansali, Helsinki
Vapaa pääsy

Miina Sillanpää ja Minna Canth ovat omana aikanaan nostaneet rohkeasti esiin yhteiskunnallisia epäkohtia ja ravistelleet näkemyksillään aikalaisiaan. Professori Aura Korppi-Tommola ja FT Minna Maijala keskustelevat Miinan ja Minnan perinnöstä. Millaisiin asioihin Miina ja Minna tänä päivänä puuttuisivat? Tilaisuus liittyy Minna Canth 175-juhlavuoteen.Tilaisuuden järjestävät Miina Sillanpään Seura ja Minna Canthin seura.

Tilaisuuden alussa julkistetaan Miina Sillanpään tunnustuksen saaja. Tunnustus myönnetään yhteisölle tai henkilölle yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta Miina Sillanpään hengessä.

Tervetuloa!

Lisätietoja:
sosiaalineuvos Marita Ruohonen,  ruohonenrita@gmail.com tai 050 5677526
Virpi Dufva, Miina Sillanpään Seuran puheenjohtaja, virpi.dufva@valli.fi tai 050 3654 664

Miina Sillanpään Seura lähettää samalla erityisen pyynnön viestiä omissa verkostoissanne Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen liputuspäivästä 1.10. ja kannustaa liputtamiseen. Liputuspäivän vakiinnuttamista edistää myös, jos teillä on mahdollisuus viestiä tuestanne sosiaalisessa mediassa tunnuksilla #liputan #kansalaisvaikuttaminen #miinasillanpää. Kiitämme yhteistyöstä!

Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen liputuspäivä 1.10.2019

Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen liputuspäivää vietetään jo neljännen kerran 1.10.2019 Sisäministeriön suosituksesta. Samana päivänä vietetään myös Järjestöjen avointen ovien päivää. Seuraa viestintäämme.

Miina Sillanpään -blogi

Miina Sillanpään Seuran blogissa julkaistaan kirjoituksia ajankohtaisista aiheista. Uusimmassa kirjoituksessa Seuran entinen puheenjohtaja Kirsti Rissanen kirjoittaa aiheesta: Huolestuttavia havaintoja palkatusta kotitalous- ja kotihoivatyöstä. Voit lukea blogia tästä.

Seminaari: Mitä Miina tekisi tänään lasten hyväksi? 22.11.2018 klo 13-16

Miina Sillanpää puolusti aktiivisesti naisten ja lasten oikeuksia. Hänen teesinsä oli “Jokainen lapsi on pelastettava elämälle”. Seminaarissa tarkastellaan, miten Miinan käynnistämä työ lasten hyväksi jatkuu tänä päivänä ja nostetaan esiin, millaisia ovat tärkeimmät haasteet lasten oikeuksien kannalta nykyisin.

Seminaarin järjesti Miina Sillanpään Seura yhteistyössä Ensi- ja turvakotien liiton kanssa. Tarkempi ohjelma: KUTSU Miina ja lapset_seminaari 221118 (pdf)

Kestävän kehityksen -iltapäiväseminaari 4.6.2018

Miina Sillanpään Seura järjesti Kestävän kehityksen -iltapäiväseminaariin 4.6.2018 klo 15.00-17.30 Pääpostin auditoriossa, pääpuhujana oli presidentti Tarja Halonen. Tarkempi ohjelma:  Kestävä kehitys -seminaari ohjelma (pdf). Seminaariaineistot ja kooste löytyvät seminaarit-alasivulta.

Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen liputuspäivä 1.10.2018

Sisäministeriö suositteli jo kolmatta kertaa liputusta Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen päivänä 1.10.2018. Samana päivänä järjestettiin myös SOSTE:n koordinoima Järjestöjen avoimien ovien päivä kansalaisvaikuttamisen juhlistamiseksi.

Naiset ministereinä itsenäisessä Suomessa

Miina Sillanpään Seuran aloitteen pohjalta on 1.12.2017 julkaistu Valtioneuvoston toimesta ja osana Suomi100-juhlavuotta “Naiset ministereinä itsenäisessä Suomessa” -verkkopalvelu. Lue uutinen julkistamistilaisuudesta tästä. Koolla oli yli 30 naisministeriä ja Miina Sillanpään Seuran nykyisen ja entisen hallituksen jäseniä. Verkkopalvelun esittelyvideon, jossa Miina Sillanpää näytetään esimerkkihenkilönä, voit katsoa tästä. Verkkopalveluun, jossa esillä myös Miina Sillanpää -lyhytdokumentti, pääset tästä.

Vuoden 2017 Miina Sillanpää -tunnustus myönnettiin Professori Heikki Hiilamolle

Miina Sillanpään Seura myönsi vuoden 2017 tunnustuksen yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta Professori Heikki Hiilamolle merkittävänä hyvinvointipolitiikan, erityisesti perhepolitiikan sekä eriarvon ja köyhyyden tutkijana ja asiantuntijana. Hänen tapansa sanoittaa yhteiskunnan tilaa ja politiikkatoimenpiteiden vaikutuksia tarjoaa tärkeitä herätteitä niin päätöksentekoon kuin julkiseen keskusteluun. Heikki Hiilamo on laajalti eri tahojen arvostama yhteiskunnallinen toimija.

Tunnustus jaettiin Miina Sillanpään Seuran järjestämässä seminaarissa ”Järjestöt – yhteiskunnan kivijalka vai katoava voimavara?” torstaina 28.9.2017. Lue Heikki Hiilamon puhe 280917

Seminaari “Järjestöt – yhteiskunnan kivijalka vai katoava voimavara?” 28.9.2017 klo 12-16

Miina Sillanpään Seura järjestää seminaarin, joka peilaa ajankohtaisia näkökulmia ja haastaa pohtimaan järjestöjen merkitystä. Tarkempi ohjelma, paikka ja ilmoittautumistiedot: Järjestöt yhteiskunnan kivijalka vai katoava voimavara Kutsu (pdf) Lue seminaarikooste ja tutustu esitysmateriaaleihin Seminaarit-alasivulla.

Kirjeitä Miina Sillanpäälle -ääniteos

Kuvataiteilija Suvi Nurmen äänitaideteos “Kirjeitä Miina Sillanpäälle” on nyt pysyvästi kuunneltavissa Soihtu-muistomerkin yhteydessä. Vuonna 2016 Miinan 150-vuotissyntymäpäivän kunniaksi toteutettu teos sisältää ääninäyttelijän voimin dramatisoituja tekstejä, jotka taiteilija on koonnut yhdistelemällä otteita Miina Sillanpään todellisista päiväkirjamerkinnöistä, kirjeenvaihdosta, elämäkerroista ja häntä koskevista lehtiartikkeleista. Teos on kuunneltavissa omalla älypuhelimella skannaamalla patsaan jalustassa oleva QR-koodi.

Lue tiedote ääniteoksesta tästä.

Miina Sillanpään muistaminen 5.6.2017

Miina Sillanpään Soihtu-muistomerkille kerääntyi perinteisesti Miinan työtä jatkavia tahoja ja hänen arvonsa jakavia henkilöitä. Vuosittainen kukitus tapahtuu Miinan 4.6. syntymäpäivän tienoilla ja läsnä olivat mm. Helsingin Ensikodin, Ensi- ja turvakotien liiton, Miina Sillanpään Säätiö ja Miina Sillanpään Seuran edustajia sekä Seuran kunniajäsen presidentti Tarja Halonen. Helsingin Ensikodin puheenjohtaja Kirsi Suvensalmi piti muistopuheen Miina Sillanpäästä.

Suvensalmi Miinan patsaalla 050617 (pdf)


Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen liputuspäivä 1.10.2017

Sisäministeriö suosittelee liputusta 1.10.2017 Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen kunniaksi. Suomi 100 -juhlavuonna sisäministeriö on antanut suosituksen liputuksesta myös vakiintuneiden liputuspäivien lisäksi.

Lue sisäministeriön tiedote tästä.

Miina Sillanpään Seura jatkaa aktiivista työtä Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen liputuspäivän vakiinnuttamiseksi.

Miina Sillanpää -näyttely

Miina Sillanpään 150v. juhlanäyttely on valmistunut Miina Sillanpään Seuran ja Forssan museon yhteistyönä, ja se kiertää Kanta-Hämeen ja Pääkaupunkiseudun kirjastoja 2016–2017 kahtena kopiona. Näyttely on osa Suomi 100 -ohjelmaa. Näyttelyä ovat tukeneet: Miina Sillanpään Säätiö, Louna-Kirjastot, Helsingin kaupunginkirjasto, Tradeka, HOK-Elanto ja Kansan Sivistysrahasto. Näyttelyn kiertoa Kanta-Hämeessä koordinoi Forssan kirjasto/Maarit Järveläinen ja pääkaupunkiseudulla Miina Sillanpään Seura/Rauli Warto. Näyttely kiertää pääkaupunkiseudulla seuraavasti (listaa päivitetään):

  • Vallilan kirjasto 4-31.1.2017
  • Pasilan kirjasto 1.-28.2.2017
  • Eduskunnan kirjasto 14.2-15.3.2017
  • Itäkeskuksen kirjasto (Stoa), maaliskuu
  • Kirjasto 10, huhtikuun 2 ensimmäistä viikkoa
  • Paloheinän kirjasto, toukokuu
  • Lauttasaaren kirjasto, kesäkuu
  • Vuosaaren kirjasto, elokuu
  • Arabianrannan kirjasto, syyskuu
  • Herttoniemen kirjasto, lokakuu

Näyttelyn toinen kopio kiertää Kanta-Hämeen kirjastoissa maaliskuulle 2018: Miina Sillanpää -näyttely kiertoaikataulu Kanta-Häme (pdf)

Miina Sillanpää – Edelläkävijä -kirja on julkaistu

Miina Sillanpää, Edelläkävijä kirjan (kustantaja SKS) kirjoittaja professori Aura Korppi-Tommola on rajannut sen teemat neljään osa-alueeseen, jotka olivat keskeisiä Miina Sillanpään työssä: lastensuojelu ja ensikotitoiminta, palvelijattaret ja kotitaloustyö, naisten yhteistyö ja tasa-arvo sekä naisten ihmisoikeudet. Teemat kuvaavat hyvin sitä, miten Miinan työn keskiössä olivat heikompiosaiset ja miten hän aina etsi yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta kaikille. Naisten yhteistyö taas kertoo siitä, miten Miina aina etsi yhteistyökumppaneita, sos.dem. naisista mutta myös eduskunnassa yli puoluerajojen.

Kirja tuo esiin myös kaksi puolta, jotka Miina Sillanpäästä puhuttaessa ovat jääneet hieman vähemmälle huomiolle: kansainvälisyys ja toisaalta pitkä ura Helsingin kaupunginvaltuustossa ja toimikunnissa. Kirjan juonteena kulkee myös Miina Sillanpään elämänvaiheet köyhästä lapsuudesta ja lapsityöläisen asemasta eduskuntaan ja aina ministeriksi saakka.

Kirja liittyy paitsi Miina Sillanpään 150-vuotisjuhlintaan myös Suomi 100-juhlavuoteen. Se sai SUOMI 100 –tunnuksen ensimmäisenä kirjana.

Juhlavuoden 2016 Miina Sillanpää -tunnustus myönnettiin piispa Irja Askolalle

irja-askola-350Miina Sillanpään Seura on myönsi juhlavuonna tunnustuspalkinnon 2016 yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta piispa Irja Askolalle. Tunnustus myönnettiin työstä tasa-arvon, solidaarisuuden ja monikulttuurisuuden merkittävästä edistämisestä. Piispa Irja Askola on korostanut suvaitsevaisuuden ja lähimmäisenrakkauden tärkeyttä nykyisessä asenneilmastossa. Hän on ottanut rohkeasti kantaa vähäosaisten, tasa-arvoisen avioliittolain sekä turvapaikan hakijoiden inhimillisen kohtelun ja perheiden yhdistämisen puolesta.

Tunnustus luovutettiin syyskuun 14. päivänä tilaisuudessa, jossa julkaistiin professori Aura Korppi-Tommolan kirja “Miina Sillanpää. Edelläkävijä”.

 

 

Mar 11, 2015 | Posted by | 0 comments
Premium Wordpress Themes by UFO Themes